U bent hier

24 augustus 2018

Kilometers vreten met een lekkere lunch

Ga je een dagje stevig stappen? Dan heb je brandstof nodig! In deze blogpost vertellen we je hoe je een lunch pakt die ervoor zorgt dat je kan blijven gaan. 

Combineren, combineren, wie z’n best doet zal het leren

Voor een slimme lunch combineer je eten uit de ‘Big 3’ voedselcategorieën: koolhydraten, eiwitten en vetten.

Koolhydraten zoals wit brood, aardappelen, pasta, couscous en andere granen, koekjes, dadels, rode biet, banaan ... geven snelle brandstof aan je hardwerkende spieren. 

Tip: Neem altijd wat extra mee! Een extra boke, energiereep, handvol noten of gedroogd fruit geven je wat reserve als je vertraging oploopt.

Eiwitten zoals vlees, ei, griekse yoghurt, kaas, pompoenpitten en hummus zorgen voor kracht en uithoudingsvermogen. 2000m hoogteverschil? Geen enkel probleem! 

Met vetten ben je best spaarzaam, maar zonder voel je je al snel slap. Voor een krachtboost gebruik je boter, olijfolie, mayonaise, notenboter, avocado, cream cheese of zwarte chocolade. Zo pers je er de laatste kilometer nog gemakkelijk een sprintje uit.

Tip: Niet alleen eten is belangrijk, ook drinken. Je verliest sowieso vocht doordat je zweet en ademt. Stop elk uur voor een goede slok water.

 

Dit zijn de Zwerver favorieten

Zwerver houdt van lange wandelingen, maar ook van lekker eten onderweg. Deze favorieten steken wij maar al te graag in onze rugzak: 

Lunchbox met rode biet quesadillas 

  • 2 tortilla wraps
  • avocado, in stukjes
  • sap van ½ limoen
  • voorgekookte rode biet, in plakjes
  • bosuitje, in ringetjes
  • handjevol spinazie 
  • handjevol verse munt, fijngesneden
  • zachte geitenkaas

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de twee wraps op een met bakpapier belegde ovenplaat. Prak de avocado in een kommetje met het limoensap. Smeer het mengsel over de helft van de wraps. Zorg dat de andere helft vrijblijft, die ga je straks dichtvouwen. 

Schik de plakjes rode biet bovenop de avocado. Leg de spinazie op de rode biet. Brokkel de geitenkaas erover en strooi als laatste het bosuitje en de munt over het geheel. Vouw de wraps dicht en leg ze 10-15 minuten in de oven, tot ze gezellig lichtbruin kleuren. Om in je lunchbox te passen snijd je de wraps doormidden of in drie. Genieten maar!

Lunchbox met quinoa en chorizo

  • 200g quinoa
  • chorizo in schijfjes
  • 1 avocado
  • rode ui
  • zure room
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • kerstomaatjes
  • koriander
  • peper en zout

Rooster de quinoa gedurende 3 minuten in een droge pan. Laat deze hierna 15 minuten koken in 500 ml water.

Maak guacamole: prak 1 rijpe avocado en voeg ui, stukjes tomaat en 2 eetlepels zure room toe. Breng op smaak met sap van een halve limoen, peper en zout. Bak de chorizo in olijfolie tot ze krult en meng met de quinoa. Voeg kruiden, zout en peper toe en besprenkel met het sap van de andere halve limoen. Serveer de quinoa met guacamole, tomaatjes en koriander.

 

Deze laatste vind je ook in ons magazine. Meer inspiratie?

Bekijk het zomermagazine hier

Snickers Roadshow bij zwerver

22 november

Snickers Workwear is ON TOUR. Op 22/11 strijkt het stoerste kledingmerk neer op onze parking. Bereid je voor op de nieuwste collectie werkkledij, stevige kortingen en veel sfeer.

Schrijf je nu GRATIS in om jouw hapje, drankje én een geschenk te verzilveren!

Schrijf je in